bitki kitabı
 
 
 
 
 
     
 

Keçi boynuzu
Latince İsmi : Fructus Ceratoniae
Baklagiller familyasından; 8-10 metre yüksekliğinde, yaprak dökmeyen bir ağaç olan keçiboynuzunun, yassı siyah boynuz şeklinde meyveleri vardır. Oldukça besleyici keçiboynuzu, harnup olarak da bilinir. A, B ve E vitaminleri ile bol miktarda potasyum, kalsiyum ve fosfor içerir.

Faydası
Mide ve bağırsak hastalıklarında faydalıdır. Göğsü yumuşatır, balgam söker. İshali keser. Sigara tiryakileri için faydalıdır. Nefes darlığına karşı çok etkili olan keçiboynuzu bronşları açar. Astımda faydalıdır. Akciğer kanserine karşı koruyucu etki gösterir. Sinirleri rahatlatır. Vücudu şişmanlatır ve kan yapar. Cinsel isteği ve gücü arttırır. İktidarsızlığa ve sperm azlığına karşı çok faydalıdır. Özellikle çocukların zeka ve kemik gelişimini destekler. Kemik erimesini azaltır. Hafızayı güçlendirir ve dikkati arttırır.

Kullanımı
Meyveleri taze ve kuru olarak yenir. Çekirdeklerinden de yararlanılır. Yaprakları ve dalları kurutulup kaynatılarak keçiboynuzu çayı yapılabilir. Ayrıca, keçiboynuzu pekmezi yapılır. Her gün düzenli olarak keçiboynuzu pekmezi yiyerek yapılacak keçiboynuzu kürü özellikle kansızlık çekenlere ve sperm azlığı şikâyeti olanlara çok yararlıdır. Keçiboynuzu çekirdeği öğütülüp suda kaynatıldıktan sonra lapa yapılarak vücuttaki şişkinlik ve yaralara sürülürse çok Faydası görülür.
  İçeriği Paylaşın



 
Site içerisinde yayınlanan içerik bilgilendirme amaçlıdır. Tedavi amaçlı değildir. Sağlık sorunlarınız ve tedavisi için Aile Hekiminize başvurunuz.